top of page
Zoeken

Happen hoeft niet meer, dankzij de digitale mondscan


Heb je ooit wel eens bij de tandarts moeten happen in klei (alginaat) om een gebitsafdruk te maken? Kun je je die grote lepel herinneren die je mond ingaat en daar een paar minuten blijft om uit te harden? Als je weet waar we het over hebben, dan weet je vast ook hoe vervelend dit kan zijn. Sommige mensen krijgen het benauwd van de grote lepel klei in hun mond, of ze krijgen braakneigingen. Voor iedereen die niet dol is op deze manier om een gebitsafdruk te maken, hebben we bij Tandheelkundig Centrum Weesp goed nieuws: het hoeft niet meer! Wij maken gebruik van een digitale mondscan voor het maken van gebitsafdrukken. Dus happen is overbodig.


Een digitale gebitsafdruk

Met de mondscan maken we binnen enkele minuten een digitale afdruk van jouw gebit. Die afdruk kunnen we direct – samen met jou – op het scherm bekijken. Je leest het goed: binnen enkele minuten! Terwijl zonder digitale scanner het maken van een gebitsafdruk soms wel een week duurt. Er moet dan eerst gehapt worden in alginaat. Die afdruk wordt per post naar het tandtechnisch laboratorium gestuurd. Vervolgens giet de tandtechnicus de afdruk in gips uit, dat moet een dag uitharden. En daarna moet de gipsafdruk weer terug naar de tandarts, per post. Heel tijdrovend, daarom doen we het bij Tandheelkundig Centrum Weesp digitaal. Dan gebeurt het ook nog eens veel preciezer en krijg je een gebitsafdruk van optimale kwaliteit.


Kijk je mee?

De digitale mondscan is niet alleen voor jou als patiënt veel prettiger, het is ook voor ons als tandarts een innovatie. Met de digitale gebitsafdruk kunnen we direct samen met jou naar je gebit kijken. Dat hoeft niet meer met een handspiegel en een open mond, maar dat kan op het scherm van de computer. Dat praat wel zo makkelijk. Eventuele slijtage, barsten of tandbederf kunnen we zien op de digitale gebitsafdruk. En jij dus ook! Dat maakt het gesprek over de behandeling een stuk duidelijker.


Bovendien zijn digitale gebitsafdrukken veel makkelijker te bewaren dan de gebitsafdrukken van gips. Die laatste nemen namelijk heel veel ruimte in, terwijl de digitale afdrukken in een beveiligde map op de computer netjes opgeruimd zijn. En door de digitale mondscan jaarlijks te herhalen, kunnen we de eventuele slijtage, erosie of overbelasting van je gebit precies volgen en vergelijken. Zo houden we jouw gebit zo gezond mogelijk!Wil je meer weten over de digitale mondscan? Neem gerust contact met ons op! (hyperlink naar contactformulier of direct mail openen)


Comments


bottom of page