top of page
shutterstock_471130532.jpg

VERBETERING

Onder verbetering verstaan we tandheelkunde met extra aandacht voor schoonheid van het gebit. Dit is het vakgebied, waarbij de tandarts zich bezig houdt met scheefstaande tanden, tanden waar stukjes af zijn, onregelmatig gevormde tanden, gele of donkerverkleurde tanden of tanden waar plekjes en vlekjes op zitten.

 

Mensen kunnen daar last van hebben, met als gevolg dat ze niet meer voluit durven te lachen, of vrijuit durven te praten in gezelschap. Dit probleem kan door uw tandarts worden verholpen. Voor het mooier maken van de tanden zijn verschillende mogelijkheden. De volgende materialen en methodes kunnen gebruikt worden:

Orthodontie

blokbeugel.jpg
beugel sanja.jpg

Orthodontie is een behandeling met een beugel met als doel het verbeteren van de stand van de kaken en/of tanden en kiezen.
Een behandeling met een beugel kan op elke leeftijd vanaf 4 jaar. Afhankelijk van de afwijking die gecorrigeerd wordt zijn er bij kinderen verschillende momenten in hun ontwikkeling waarop de behandeling het beste resultaat geeft.

Meestal wordt voor jonge kinderen met uitneembare beugels gewerkt. Blokbeugels worden gebruikt voor het stimuleren of afremmen van de kaakgroei, als er een overbeet of juist een onderbeet dreigt te ontstaan. Plaatbeugels worden gebruikt voor het verbreden van de bovenkaak en/of het corrigeren van de stand van tanden en kiezen.

Buitenboordbeugels worden gebruikt voor corrigeren van de bovenkaak en de stand van de grote kiezen in de bovenkaak, vaak nodig als de melkkiezen te vroegtijdig verloren zijn gegaan door bijvoorbeeld gaatjes.
Voor kinderen die zijn uitgewisseld en volwassenen is een vaste beugel met slotjes de meest gekozen optie.

U kunt uw tandarts vragen naar de mogelijkheden bij u of uw kind als u denkt dat een beugel nodig is. Uiteraard wordt hier bij uw halfjaarlijkse controles ook op gelet.Let op: bij het dragen van een beugel is het héél belangrijk dat de mondhygiëne goed is!!!

Orthodontie
2 foto gips.jpg
Esthetische/cosmetisch tandheekunde
es4.JPG
es2.JPG
es1.JPG

Esthetische/
Cosmetische
tandheelkunde

Esthetische/cosmetische tandheelkunde is tandheelkunde met extra aandacht voor schoonheid van het gebit. Het begint en eindigt met mondhygiëne en dagelijks onderhoud. Met deze extra aandacht veranderen levens van mensen in positieve zin. Een mooie lach geeft een mooie uitstraling. Dat is “JA” zeggen tegen het beste, dat is voor kwaliteit kiezen.


Dit is het vakgebied, waarbij de tandarts zich bezig houdt met scheefstaande tanden, tanden waar stukjes af zijn, onregelmatig gevormde tanden, gele of donkerverkleurde tanden of tanden waar plekjes en vlekjes op zitten. Mensen kunnen daar last van hebben, met als gevolg dat ze niet meer voluit durven te lachen, of vrijuit durven te praten in gezelschap. Dit probleem kan door uw tandarts worden verholpen.

 

Voor het mooier maken van de tanden zijn verschillende mogelijkheden. De volgende materialen en methodes kunnen gebruikt worden:

  • mondhygiëne, zonder een goede mondhygiëne zijn alle onderstaande behandelingen zinloos

  • parodontale behandeling

  • composiet (tandkleurig vulmateriaal)

  • porseleinen schildjes (facings)

  • kronen/bruggen

  • bleken

  • orthodontie (beugel)

 

Er is veel mogelijk. De tandarts bespreekt het graag met u.

Hieronder vindt u voorbeelden van mensen die een esthetische/cosmetische behandeling ondergingen.

Gingiva
epithese

gingiva1.JPG
gingiva2.JPG

Als een parodontale behandeling met succes is uitgevoerd kan er desgewenst nog een esthetische behandeling worden uitgevoerd. Soms is het noodzakelijk of wenselijk om kronen of facings (porseleinen schildjes) te maken. Dat kan pas gedaan worden als het tandvlees weer gezond is.

Als er diepe pockets waren bij de voortanden kan de aanblik van de tanden na behandeling minder fraai zijn. Afhankelijk van hoe de lippen lopen kan er bij spreken en lachen een deel van de wortels zichtbaar zijn. Een zogenaamde gingiva-epithese kan het uiterlijk herstellen.
Een gingiva-epithese is een zachte flexibele kunststof-voorziening. Deze is uitneembaar en wordt alleen overdag gedragen.

Gingiva epithese
bottom of page